Mega Joker

Spelautomaten Mega Joker från NetEnt påminner om en kombination av 80-talets arkadspel och en enarmad bandit. Vad den däremot har som inte de gamla spelen hade är en progressiv jackpott samt andra spännande funktioner. Känner du inte till Mega Joker sedan innan kan du läsa allt om den här klassiska spelautomaten i vår recension.

Om Mega Joker

Sloten lanserades 2011 och har en hög volatilitet. Det innebär att vinsterna kommer sällan, men är då desto större. NetEnts Mega Joker ger en tydlig retrokänsla med sitt enkla upplägg. Automaten har fem vinstlinjer samt två uppsättningar med tre hjul, ett för grundspelet och ett ovanför som är för supermeterläget. Det här är vad som ger extra spänning till sloten. I grundspelet finns fyra insatsnivåer att välja på och det går att spela i supermeterläget med samtliga av dem.

Sloten har inga av de specialsymboler som finns i många av de nyare spelen. Här hittar du inte någon wildsymbol, scatter, free spins eller extra bonusspel. I spelet kan du däremot få Mystery-vinster. Och så ska vi inte glömma supermeterläget förstås. I supermeterläget kan du nämligen samla på dig krediter som du kan överföra till grundspelet för att öka chansen att vinna den progressiva jackpotten.

Mega Joker tema, design och grafik

Tanken bakom den här sloten är att ge samma känsla som av de enklare spelautomaterna, där allt går ut på att få tre likadana symboler i rad för att få en vinst. Grafiken är enkel men samtidigt detaljerad, där designen med växter bredvid spelet ska ge dig upplevelsen av att stå framför ett arkadspel. Precis som klassiska arkadspel blinkar både symboler och text runtom de båda hjulen.

Spelet har fyra insatsnivåer och visar vinsttabeller för både grundläget och supermeterläget som finns vid sidan om hjulen. Knapparna du spelar på såsom ”Spin”, ”Bet” och ”Collect” är stora och tydliga, precis som på en fysisk enarmad bandit. Även storleken på den progressiva jackpotten kan du se i en mätare på vänstra sidan av nedre hjulet, tillsammans med vinst och satsning.

Symboler

De symboler som spelet har höjer känslan av ett spel i en gammal arkadhall från 80-90-tal. Här finns de klassiska fruktsymbolerna såsom körsbär, apelsiner, plommon, citroner och vattenmeloner. De är de lågbetalande symbolerna och betalar ut allt från 10 mynt till 1 200. De högst betalande symbolerna är den lyckobringande sjuan, en klocka och en skattkista. De betalar ut upp till 2 000 mynt, vilket även jokern gör.

Funktioner

Även om sloten är relativt enkel har den två intressanta funktioner, nämligen supermeterläget och mystery-vinster som vi kort redan har nämnt. I supermeterläget får du en slags bonusrunda. Här kan du välja att klicka på ”Spin” för att automatisk snurra de övre hjulen med den kredit du har. Du kan även välja att föra över din vinst till grundläget. Symbolerna i supermeterläget är samma som dem du spelar med i grundspelet. De har dock högre insatsnivåer men ger även större vinstmöjligheter.

Mystery-vinst kan du få när tre jokrar dyker upp i ett av spellägena. Vinstens storlek är inte given utan den kan vara allt från 20 till 400 mynt. Du måste dock satsa 100 eller 200 mynt för att ha chans att ta del av den.

Mega Joker free spins

Det finns inte några free spins i ordets sanna bemärkelse. Däremot får du möjlighet att snurra i supermeterläget när du får en vinst i grundläget. Ju högre vinst i grundläget desto fler snurr kan du göra, eftersom det du vinner blir överfört som krediter till supermeterläget.

Mega Joker RTP

Spelet Mega Joker har mycket hög RTP på hela 99 %, vilket kan jämföras med de flesta slots som har en RTP på 94-96 %. Det är givetvis en teoretisk återbetalningsprocent och ingen garanti. Särskilt eftersom sloten har en hög volatilitet. Men det indikerar att spelet kan betala tillbaka mycket i vinster.

Jackpottar på Mega Joker

På Mega Joker har du möjlighet att vinna en progressiv jackpott som delas ut slumpmässigt. Det finns dock ett tak på jackpottvinsten. Den kan alltså inte växa till miljontals kronor som i exempelvis NetEnts Mega Fortune. Här är maxvinsten 2 000 men för att kunna vinna den krävs maxinsats på 85 kronor per snurr.

Mega Joker i mobilen

Du kan spela sloten Mega Joker både på datorn och en bärbar enhet som surfplattan eller mobilen. Sloten är kompatibel med iOS och Android.

Sammanfattning

Det här är en slot som NetEnt lanserade redan 2011. Mega Joker har några år på nacken och må vara ganska enkel i sin design och grafik, men den har flera intressanta fördelar. Här kan du spela i ett supermeterläge, få Mystery-vinster och ta del av en progressiv jackpott.

I övrigt är det en spelautomat som ger en retrokänsla av att stå i en arkadhall och lägga i mynt i spelet. Avsaknaden av komplexa bonusbanor och avancerad grafik är uppfriskande för oss som vill ta en tripp tillbaka i tiden. Det här är ett klassiskt spel som aldrig går ur tiden.